Odprta Kuhinja

Recept za brezovo limonado

A+   A-
Osvežujoča, rahlo grenko-trpkega okusa. Pospeši odvajanje vode iz telesa.


Sestavine


- 200 g brezovih listov
- 1200 ml vode
- 1 limona
- 3 žlice javorjevega sirupa

Priprava


1. Brezove vejice osmukamo in liste pregledamo, da so čisti. Stresemo jih v lonec.

2. Vodo zavremo, odstavimo in počakamo nekaj časa, da se umiri, nato prelijemo brezove liste.

3. Pokrijemo in pustimo stati čez noč oz. približno 7 ur.

4. Brezove liste z rokami stisnemo in zavržemo na kompost, vodo precedimo.

5. Dobili smo 800 ml brezove vode, ki jo pomešamo s sokom limone in javorjevim sirupom.
Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 19.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

sirupbreza

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.