Odprta Kuhinja

Recept za janežev šmorn z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Nenavadna kombinacija, a še kako okusna!


Sestavine


- žlica semen janeža
- 400 ml mleka
- 330 g moke
- ščep sode bikarbone
- 4 jajca
- ščep soli
- 3 manjša čvrsta jabolka
- žlica masla, žlica do dve sladkorja

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj.

2. Rumenjake ločimo od beljakov in stepemo sneg.

3. Janeževa semena po potrebi zmeljemo ali pustimo cela, če nas to ne bo motilo med jedjo.

4. K rumenjakom dodamo mleko, sol, moko, janeževa semena, sodo bikarbono ter pripravimo testo.

5. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj razporedimo testo in damo v segreto pečico za 15 minut.

6. Olupimo jabolka, jih narežemo na manjše kocke in potresemo s sladkorjem.

7. Maslo stopimo, dodamo narezana jabolka in podušimo le toliko, da ostanejo še čvrsta. Odstavimo in počakamo, da se testo speče.

8. Testo vzamemo iz pečice in ga narežemo na poljubne dele (lahko kocke) in del dodamo k jabolkom v ponev ter popečemo z vseh strani.

9. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: VIDEO: Namigi za nove jedi z ajdo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 21.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: