Odprta Kuhinja

Recept za srbsko solato

Odpri galerijo
A+   A-
Zelo preprost mamin recept z začetka petdesetih.


Sestavine


- 500 g zelenega paradižnika
- 250 g čebule (ptujske)
- 250 g rdeče paprike
- 250 g belega zelja
- žlica soli, žlička sladkorja, žlica celega popra
- 1 dl oljčnega olja
- 4,5 dl vode, 1,25 dl kisa za vlaganje
- 3 večji kozarci

Priprava


1. Vso zelenjavo narežemo na rezance in stresemo v večjo posodo.

2. Zavremo vodo z oljem, kisom, soljo, sladkorjem in poprom. Z njo prelijemo zelenjavo. Zavremo in kuhamo 20 minut. Nato s čim bolj vročo solato napolnimo kozarce in zapremo.

3. Meni je je ostalo ravno prav za prvo pokušino!
Še opozorilo: Kozarce in pokrovčke (najbolje nove) vedno ope­remo v pomivalnem stroju oziroma jih pasteriziramo v pečici.

Priporočamo še:  Slivov džem z žajbljevimi listi

Recept in fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 10.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: