Odprta Kuhinja

Recept za žajbljeve liste v srajčki

A+   A-
Hrustljavi ocvrtki za piknike.


Sestavine


- pest očiščenih žajbljevih listov, jajce, 70 g moke, sol
- približno 100 ml belega vina, olje za cvrtje (približno 150 ml)

Priprava


1. Žajbljeve liste operemo.

2. Jajce razžvrkljamo, dodamo moko, vino in sol ter pomešamo.

3. V majhni globoki ponvici segrejemo olje.

4. Vsak list žajblja posebej pomočimo v testo, damo v vroče olje in na hitro ocvremo.

5. Pečene liste odlagamo na papirnato brisačo, da vsrka odvečno maščobo, nato jih posolimo in ponudimo.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 7.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

žajbeljocrti žajbelj

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.