Odprta Kuhinja

Regratov venček: sočen in kremast pomladni kolač

Odpri galerijo
A+   A-
Sladica, ki me spominja na otroštvo, ko smo se brezskrbno podili po pravkar ozelenelih travnikih in pletli venčke iz regratovih cvetov. Takrat so se znašli na naših glavah, tokrat pa so zvezda moje sladice. Rumeni listki nežno sladkega okusa so namreč lahko pisana popestritev nedeljske peke.


Kolač

  • 3 jajca

  • 150 g sladkorja

  • 150 g navadnega tekočega jogurta

  • 150 g olja

  • lupinica limone

  • 175 g moke

  • 75 g koruznega zdroba

  • 20 regratovih cvetov


Krema

  • 200 g kremnega sirčka

  • 100 g sladke smetane

  • lupinica limone

  • 4 žlice regratovega sirupa

  • 10 regratovih cvetov


Dekor

  • sladkor v prahu

  • regratovi cvetovi


Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Namastimo pekač s premerom 26 cm. Regratove cvetove natrgamo na listke.

2. Jajca in sladkor damo v posodo kuhinjskega robota in stepamo pri visoki hitrosti tako dolgo, da masa trojno naraste.

3. Nato med srednje močnim stepanjem v curku dolivamo jogurt in olje. Na koncu dodamo še limonovo lupinico.

4. Hitrost stepanja še malce zmanjšamo in po žlicah dodamo mešanico moke in koruznega zdroba.

5. Na koncu kar s spatulo vmešamo listke regratovih cvetov.

6. Testo prelijemo v pekač in pečemo 35 minut.

7. Pečen kolač pustimo v modelu nekaj minut, nato ga predenemo na ohlajevalno rešetko in pustimo, da se ohladi.

8. V posodi čvrsto stepemo kremni sirček in smetano. Nazadnje na roke vmešamo še sirup, lupinico limone in listke regratovih cvetov.

9. Ohlajen kolač prerežemo in v sredini premažemo s kremo. Posujemo s sladkorjem v prahu in obložimo z regratovimi cvetovi.
Priporočamo še: TOP 3 kruhi, ki jih obožujemo v času žara in piknikov
Datum Objave: 4.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj