Ričet z laškim fižolom

Tradicionalno in pisano. Predlogov izpod rok slovenskih osnovnošolcev, vključenih v projekt Kuhnapato.si.


Sestavine

– 25 dag ješprenja
– 50 dag prekajenega šunke
– 1 čebula
– 3 stroki česna
– 1-2 korenčka
– 20 dag fižola
– 2 srednje velika paradižnika
– oljčno olje
– 8 poprovih zrn, timijan, peteršilj
– Sol

Priprava

1. V velik lonec z vodo vsujemo ješprenj in solimo ter dodamo čez noč namočen fižol.

2. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo narezan česen in še tega rahlo prepražimo.

3. Ko česen zadiši, dodamo nasekljan korenček in vse skupaj pražimo še slabo minuto.

4. Nato v ponev dodamo še prekajeno meso in na hitro z vseh strani popečemo toliko, da vonj prekajenega mesa napolni kuhinjo.

5. Vse skupaj dodamo v lonec k ješprenju, začinimo in dodamo še ostale sestavine.

6. Kuhamo približno 1 uro.

7. Ješprenj bo med kuhanjem popil vodo, zato moramo paziti, da bo le-te vedno dovolj.

Priporočamo še: Ričet iz pečice

Recept in fotografija: Kuhnapato.si

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana