Odprta Kuhinja

Ričet z laškim fižolom

Odpri galerijo
A+   A-
Tradicionalno in pisano. Predlogov izpod rok slovenskih osnovnošolcev, vključenih v projekt Kuhnapato.si.


Sestavine
- 25 dag ješprenja
- 50 dag prekajenega šunke
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1-2 korenčka
- 20 dag fižola
- 2 srednje velika paradižnika
- oljčno olje
- 8 poprovih zrn, timijan, peteršilj
- Sol

Priprava


1. V velik lonec z vodo vsujemo ješprenj in solimo ter dodamo čez noč namočen fižol.

2. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo narezan česen in še tega rahlo prepražimo.

3. Ko česen zadiši, dodamo nasekljan korenček in vse skupaj pražimo še slabo minuto.

4. Nato v ponev dodamo še prekajeno meso in na hitro z vseh strani popečemo toliko, da vonj prekajenega mesa napolni kuhinjo.

5. Vse skupaj dodamo v lonec k ješprenju, začinimo in dodamo še ostale sestavine.

6. Kuhamo približno 1 uro.

7. Ješprenj bo med kuhanjem popil vodo, zato moramo paziti, da bo le-te vedno dovolj.
Priporočamo še: Ričet iz pečice

Recept in fotografija: Kuhnapato.si
Datum Objave: 6.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

ričetkuhnapato.si

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja