Odprta Kuhinja

Rižota z radičem

Odpri galerijo
A+   A-
Sezonsko kosilo za dva.


Sestavine


- glavica rdečega radiča (najboljši izbor je treviški radič)
- rezina rumene buče
- majhna rdeča čebula
- 300 g riža za rižoto
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 ml vroče vode
- 100 ml dobrega rdečega vina
- 3 stroki česna
- sol in poper
- sveža zelišča (timijan, šetraj, peteršilj, žajbelj)

Priprava


1. Radič in čebulo narežemo na trakove, bučo na kockice, česen sesekljamo. Na olju na hitro popražimo čebulo, dodamo riž in pražimo, da postekleni. Primešamo polovico narezane buče in radiča ter česen, popražimo in zalijemo z vinom. Znižamo temperaturo, mešamo, da tekočina izpari, nato postopoma zalivamo z vročo vodo in pogosto premešamo po dnu.

2. Nekje na polovici kuhanja riža vmešamo preostalo bučo in radič ter drobno sesekljana zelišča, solimo in popramo.
Opomba: Rižota naj bo sočna, zrna riža povezana, vendar še čvrsta.

Poizkusite še: Preprosta juha iz svežega zelja

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 18.9.2018 ob 16:09

Več iz te teme:

brezmesne jedirižotaradič

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja