Odprta Kuhinja

Rudarski golaž

A+   A-
Golaž za praznik dela.


Sestavine za 20 jedcev


- 3 kg govejega bočnika, manjša pločevinka pelatov
- 2,5 kg rjave čebule, 5 strokov česna
- 1 rdeča paprika, 1 peteršiljeva korenina
- 2 žlici mlete sladke rdeče paprike, 2 žlici ajvarja
- 3 večji lovorjevi listi, šopek peteršilja, žlica gorčice
- timijan, mleta pekoča paprika po okusu, sol, poper, olje

Priprava


1. Na olju prepražimo na kockice sesekljano čebulo do zlato rumene barve. Dodamo na približno 2 x 2 cm velike kocke narezano govedino, potresemo s papriko v prahu, dodamo strt česen, na kocke narezano in očiščeno rdečo papriko, naribano peteršiljevo korenino, gorčico, ajvar, lovor, timijan in zalijemo s približno dvema litroma mrzle vode. Solimo in popramo po okusu.

2. Vse skupaj dušimo do mehkega. Na koncu dodamo šopek sesekljanega peteršilja in pretlačene pelate. Potresemo s ščepcem dobre volje, zraven ponudimo pekočo papriko v prahu, zaželimo srečno in dober tek!

Recept: Gregor Turel
Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 29.4.2019 ob 16:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: