Rudarski golaž
A+ A-
Golaž za praznik dela.
Sestavine za 20 jedcev
- 3 kg govejega bočnika, manjša pločevinka pelatov
- 2,5 kg rjave čebule, 5 strokov česna
- 1 rdeča paprika, 1 peteršiljeva korenina
- 2 žlici mlete sladke rdeče paprike, 2 žlici ajvarja
- 3 večji lovorjevi listi, šopek peteršilja, žlica gorčice
- timijan, mleta pekoča paprika po okusu, sol, poper, olje
Priprava
1. Na olju prepražimo na kockice sesekljano čebulo do zlato rumene barve. Dodamo na približno 2 x 2 cm velike kocke narezano govedino, potresemo s papriko v prahu, dodamo strt česen, na kocke narezano in očiščeno rdečo papriko, naribano peteršiljevo korenino, gorčico, ajvar, lovor, timijan in zalijemo s približno dvema litroma mrzle vode. Solimo in popramo po okusu.
2. Vse skupaj dušimo do mehkega. Na koncu dodamo šopek sesekljanega peteršilja in pretlačene pelate. Potresemo s ščepcem dobre volje, zraven ponudimo pekočo papriko v prahu, zaželimo srečno in dober tek!
Recept: Gregor Turel
Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 29.4.2019 ob 16:04