Sadna nabodala z marcipanovimi kroglicami

Namesto klasične sadne solate sestavimo barvita nabodala, ki presenetijo s presno kroglico iz suhega sadja in marcipana.

Sladkamo se lahko tudi z zdravimi deserti, če ne prej, bomo po praznikih veseli takšne odločitve. Sestavine so za približno trideset kroglic. Kar jih ne porabimo za nabodala, zložimo v papirnate posodice za pralineje ali v zanimivo škatlico kot sladko darilo z navodili, naj se pojedo čimprej, če so na zalogo, pa naj počakajo v hladilniku.

Sestavine

– 30 g suhih brusnic
– 50 g datljev
– košček svežega ingverja
– 250 g marcipana
– 100 g temne čokolade
– jabolka in drugo sadje
-nabodala

Priprava

1. Ingver olupimo in z ostrim nožem prečno narežemo na tanke rezine. V sekljalniku ga zmeljemo z brusnicami in datlji, da dobimo enotno zmes. Razdelimo jo na približno 30 kroglic.

2. Tudi marcipan razdelimo na 30 kroglic. Marcipanovo sploščimo med dlanmi, na sredino položimo nadev, ovijemo in med dlanmi oblikujemo kroglico.

3. Čokolado nalomimo v manjšo kozico. Držimo jo nad soparo in mešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi. Kroglice nabodemo na palčko ter pomočimo v čokolado, odcedimo in pustimo, da se strdijo. Med pomakanjem naj bo čokolada vroča.

4. Če nimamo primernega stojala, lahko palčke s čokoladno kroglico zataknemo v mrežico iz pečice, pod katero damo papir za peko. Večkrat jih obrnemo, da se kapljica čokolade ne strdi na eni strani. Kroglice snamemo s palčk in jih do serviranja hranimo v hladilniku.

5. Za nabodala pripravimo enako velike koščke svežega sadja, kot so kroglice.

Namig: Najbolje se ujamejo z okusi jabolk, kivija, banan, hrušk in ananasa, za osvežitev pa naj bo vmes košček mandarine ali pomaranče brez koščic in bele kožice. Nabodala naj ne bodo preveč polna.

Poskusite še: Majonezna presna solata z jabolki

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.