Sardele s kremo iz kozjega sira in maskarponeja
A+ A-
Kaj pravite na to toplo predjed?
Sestavine
- 6 sardel brez glav in drobovja
- 100 g mladega kozjega sira
- 50 g maskarponeja
- sol, beli poper
- 2 jajci, moka
- domače drobtine iz sredice kruha
Priprava
1. Najprej pripravimo nadev: kozji sir na drobno naribamo, dodamo maskarpone, začinimo s poprom in soljo ter vse dobro premešamo.
2. Sardele očistimo in jih razpremo, tako da odstranimo hrbtenico.
3. Iz nadeva pripravimo žličnike, pomagamo si s kavno žličko. Po enega položimo na razprto sardelo in oblikujemo zvitke. Zvijati začnemo na vrhu sardele in nadaljujemo proti repu. Nadev bo zadržal obliko zvitka, spenjati ni treba.
4. Zvitke paniramo: povaljamo jih v moki, pomočimo v stepenem jajcu in posujemo z domačimi drobtinami iz sredice kruha.
5. Nadevane sardele ocvremo v olju in še tople postrežemo.
Fotografija: Rok Jurman, Voranc Vogel
Recept: Marja Černe
Datum Objave: 22.12.2018 ob 12:12