Odprta Kuhinja

Sedem trikov, da boste spili dovolj vode

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kako vam gredo novoletne zaobljube?


Priznamo, med prazniki smo res veliko pojedli. Zato smo se odločili za januarski detoks, a ker se težko upremo kuhariji, smo si najprej obljubili, da bomo v novem letu kljub gurmanskim prekrškom poskrbeli vsaj za to, da v telo dnevno vnesemo dovolj tekočine.

A spiti dovolj vode ni tako preprosto, sploh v zimskih dneh, ko nas nizke temperature ravno ne vabijo k osvežitvi. Zato se je včasih treba malce pretentati. Da se boste lažje navadili na reden vnos vode, smo pripravili nekaj trikov, zaradi katerih se boste raje hidrirali.

1. Kozarec vode spijte takoj, ko se zbudite


Kozarec si na vidno mesto postavite že zvečer, preden greste spat. Lahko ga položite na kuhinjski pult ali ob umivalnik v kopalnici ter par decilitrov tople vode popijete pred umivanjem zob. Tako boste preprečili, da dehidracija nastopi že zgodaj.

2. Omislite si stekleničko


Na srečo so stekleničke postale mini modni dodatek, saj obstaja kar nekaj podjetij, ki se poleg uporabnosti izdelka posvečajo tudi lepemu dizajnu. Tako jo lahko vedno nosite s seboj in vsake toliko naredite požirek.

3. Stekleničko vode hranite v hladilniku


Nekateri vodo pijejo raje, če je ohlajena, če pa jo boste hranili v steklenički, boste tudi lažje spremljali, koliko je popijete.

4. Stekleničko imejte tudi v službi


Na pisalno mizo si postavite 'službeno' steklenico, ki naj bo vedno polna. Vsakič, ko oči odtrgate od računalnika, si privoščite požirek, tako bo hidracija predstavljala prijetno mini pavzo med delom.

5. Nastavite si opomnik


Brez skrbi, ne želimo, da si vsako uro nastavite alarm. A obstajajo aplikacije, ki vas bodo vsake toliko prijazno opomnile, da je čas za hidracijo. Eno izmed njih lahko najdete tukaj.

6. Popestrite požirke


Vode seveda ne sladkajte, a listek mete, kos pomaranče, limone, kivija ali jagode bo vodi dodal ravno toliko okusa, da bo bolj privlačna za pitje. Če pa ste ljubitelji mineralne, si lahko privoščite tudi vodo z mehurčki.
Preberite tudi: Koliko spiti in koliko tekočine »pojesti«?

7. Gibajte se


Po fizični aktivnosti vas bo telo bolj glasno opomnilo, da potrebuje hidracijo, in tako je boste gotovo spili dovolj. Seveda pa poskrbite, da imate med vadbo ob sebi polno stekleničko.
Preberite tudi: Koliko tekočine je zares treba popiti med hojo?

Fotografija: Thinkstock
Povzeto po: Kitchn.com

Preberite še: Pripravimo si razstrupljevalni vitaminski napitek

Datum Objave: 5.1.2018 ob 08:01

Več iz te teme:

vodahidracijatekočinanovoletne zaobljube

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.