Sezonska osvežilna solata z lubenico in presenečenjem

Sestavine skrbno izberemo iz biodinamične pridelave ali še bolje z lastnega vrta, priporoča Jakob Jerala.

Sestavine

– mešana sezonska listnata solate (mlada rukola, mlada špinača, hrastov list, solata canasta)
– češnjevi paradižniki
– rdeča redkvica
– kumara, sveža in narezana na kocke
– lubenica, sveža in narezana na kocke
– drobno narezana mlada čebula
– hladno stisnjeno oljčno olje
– solni cvet
– 4 dl malinovega kisa

Priprava

1. Najprej pripravimo pokuhan (reduciran) malinov kis, ki je pravo presenečenje te solate. V kozici ga segrejemo do vretja, nakar zmanjšamo temperaturo, da nežno brbota in ne vre. Pustimo toliko časa, da se količina prepolovi in zgosti. Kis ohladimo in shranimo v steklenem kozarcu.

2. Listnate solate na hitro operemo pod tekočo vodo, osušimo in zložimo na krožnik. Paradižnik, redkvice, kumare, lubenico in mlado čebulo narežemo in potresemo po listnati solati.

3. Vse skupaj začinimo s kapljicami malinovega kisa, dodamo solni cvet po okusu in prelijemo z oljčnim oljem.

Preberite še:  Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Recept: Jakob Jerala
Fotografija: Kristina Smodila/Zgodbe na krožniku

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed