Šipkov liker

Šilce dodajte v zimski čaj.

Sestavine

– 450 g šipka
– 400 ml vode
– 120 g sladkorja
– kavna žlička začimb za medenjake
– 2 žlici ruma
– pomarančna lupinica

Priprava

1. Šipek očistimo pecljev, operemo in stresemo v posodo, dolijemo vodo in na srednji temperaturi pustimo kuhati toliko časa, da voda izhlapi. Tako se šipek zmehča in spusti barvo. Ohladimo.

2. Litrsko steklenico napolnimo skoraj do polovice s šipkom, dodamo 60 g sladkorja, lupinico pomaranče, kavno žličko začimb za medenjake in do vrha prilijemo žganje (lahko vodko, konjak).

3. V drugi litrski steklenici ponovimo postopek, le namesto začimb za medenjake dodamo dve žlici ruma ali rumovo aromo.

4. Pustimo stati vsaj 2 tedna na sobni temperaturi, nato precedimo in shranimo v stekleni embalaži.

Namig: Ponudimo ob rezini marmornega kolača.

Besedilo: Mirjam Grilc
Fotografije: Krištof Grilc

Preberite še: Rdeč in čvrst: šipek vabi

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.