Sirove kroglice v pomladnih srajčkah

Ponudite kot samostojno malico ob koščku kruha, kozarcu vina ali kot hladno predjed.

Sestavine

  • 300 g kozje skute
  • žlica masla, sol, poper
  • mleta rdeča paprika ali čili
  • limonina lupinica
  • 2 žlici ribanega parmezana

Srajčka

  • marjetice, vijolice, smrekovi vršički, drobnjak, lupinica limone

Priprava

1. Vse sestavine razen »srajčke« pomešamo med seboj.

2. Drobnjak narežemo na drobno, naribamo limonino lupinico, pripravimo smrekove vršičke in cvetove.

3. Z vlažnimi rokami zajemamo sirovo maso, oblikujemo kroglice in jo povaljamo v pripravljenih cveticah in začimbah.

Priporočamo še: Pehtranov crème brûlée

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed