Škampov carpaccio

Včasih je kaj treba pojesti tudi surovo.

Sestavine (za dva)

– 0,5 kg svežih, večjih neočiščenih škampov
– granatno jabolko
– kaki
– sok pol limone
– ikre, kreša
– ekstra deviško oljčno olje
– solni cvet
– mešanica poprov couvee

Priprava

1. Kaki olupimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo nekaj kapljic limonovega soka, da kaša ne oksidira. Po potrebi dodamo sladkor.

2. Sveže škampe očistimo. Posebej pazimo, da iz repkov odstranimo črno nitko (črevo).

3. Očiščeno meso zarežemo po dolgem in razpremo. Če je predebelo, ga postavimo na desko, pokrijemo s folijo za živila in rahlo potolčemo, dokler ne dosežemo želene elegantne debeline.

4. Tako pripravljene škampe položimo na krožnik, solimo in popramo. Dodamo ikre, na eno stran krožnika kakijevo marmelado in posujemo z nekaj zrni granatnega jabolka.

Namig: V ribarnici vnaprej napovemo, da bomo potrebovali sveže škampe, ki jih bomo jedli surove.

Fotografija: Rok Jurman, Voranc Vogel

Recept: Marja Černe

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed