Odprta Kuhinja

Skutni rezančki z breskovo omako

Breskve, skutni rezanci, drobtinice. Popolna kombinacija. (Foto: Krištof Koman)
Odpri galerijo
A+   A-
Ta hitri »knedlčki«.

Opomba pred kuhanjem: rezančki med kuhanjem narastejo, zato izberite dovolj veliko oziroma široko posodo in jih naenkrat ne kuhajte preveč. Za omako izberite katerokoli sezonsko sadje (slive, hruške, jabolka), v skrajnem primeru zamrznjeno jagodičje.

Priprava: 15 minut; čas kuhanja: dvakrat po 10 minut.

Sestavine

- 250 g pasirane skute
- jajce
- ščep soli
- 3 žlice pšeničnega zdroba
- 250 g moke
- 3 breskve (ali nektarine, marelice)
- 2 žlici ruma
- 3 žlice sladkorja

Priprava


1. V posodi dobro pretlačimo skuto, ji dodamo sol, zdrob, jajce in potresemo z moko. Vse zares dobro premešamo. Testo pustimo počivati 10 minut.

2. Za omako olupimo breskve, narežemo na tanke krhlje in te stresemo v kozico. Prilijemo 3 žlice vode (ali vina) in 2 žlici ruma, dodamo še sladkor in previdno pokrito segrevamo, da se breskve povsem zmehčajo in dobimo sladko omako. Po potrebi prilijemo še malo vode (vina).

3. Iz testa oblikujemo štiri za dva ali največ tri prste debele svaljke.

4. V široki posodi zavremo vodo, jo solimo.

5. Dva svaljka položimo na desko. Z nožem prečno strgamo/režemo tanke rezančke in jih zakuhamo v krop. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo 7–10 minut, odvisno od debeline. Ponovimo še s preostalima svaljkoma.

6. Kuhane rezančke ponudimo zabeljene z maslenimi drobtinicami in posladkane z breskovo omako po gosti grahovi juhici s hrenovko.

 

Preberite še: Terina s papriko in kozjim sirom

 

Datum Objave: 27.7.2018 ob 11:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj