Odprta Kuhinja

Sladica iz kozarčka: zloženka z jagodami in čokolado

Odpri galerijo
A+   A-
Ste si letos že privoščili jagode?


Sestavine



  • 200 g jagod

  • 2–3 žličke škroba

  • 2 žlici sladkorja

  • 1/2 dl vode

  • 1/2 žličke vanilje (ali 1 vaniljev strok)

  • 80–100 g temne čokolade (lahko uporabimo tudi mlečno)

  • 50 g ovsenih kosmičev

  • 50 g nalistanih mandljev

  • 250 ml sladke smetane

  • 180 g kisle smetane

  • 3 žlice sladkorja v prahu


Priprava


1. Jagode operemo, narežemo na koščke in damo v kozico. Dodamo sladkor, vodo in vaniljo, pristavimo, ko zavre, kuhljamo še 5 minut, da se jagode malce zmehčajo. S paličnim mešalnikom pretlačimo.

2. Škrob s 3 žlicami vode gladko razmešamo, vlijemo k jagodam in kuhamo še toliko časa, da se zgosti.

3. Jagodno omako nadevamo v kozarčke in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Medtem drobno nasekljamo čokolado, posebej pa zmešamo ovsene kosmiče in nalistane mandlje.

5. Za kremo stepemo sladko smetano, ji dodamo sladkor v prahu in počasi primešamo še kislo smetano.

6. Sestavimo našo sladico: na jagode damo plast čokolade, nato ovsene kosmiče in mandlje, na koncu pa smetanovo kremo. Po želji okrasimo z jagodami in meliso.
Poizkusite še: Jabolčni obročki s pivom in kardamomom Jamieja Oliverja

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 17.4.2020 ob 15:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: