Sladica iz kozarčka: zloženka z jagodami in čokolado

Odpri galerijo
A+ A-
Ste si letos že privoščili jagode?
Sestavine
- 200 g jagod
- 2–3 žličke škroba
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 dl vode
- 1/2 žličke vanilje (ali 1 vaniljev strok)
- 80–100 g temne čokolade (lahko uporabimo tudi mlečno)
- 50 g ovsenih kosmičev
- 50 g nalistanih mandljev
- 250 ml sladke smetane
- 180 g kisle smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
Priprava
1. Jagode operemo, narežemo na koščke in damo v kozico. Dodamo sladkor, vodo in vaniljo, pristavimo, ko zavre, kuhljamo še 5 minut, da se jagode malce zmehčajo. S paličnim mešalnikom pretlačimo.
2. Škrob s 3 žlicami vode gladko razmešamo, vlijemo k jagodam in kuhamo še toliko časa, da se zgosti.
3. Jagodno omako nadevamo v kozarčke in pustimo, da se popolnoma ohladi.
4. Medtem drobno nasekljamo čokolado, posebej pa zmešamo ovsene kosmiče in nalistane mandlje.
5. Za kremo stepemo sladko smetano, ji dodamo sladkor v prahu in počasi primešamo še kislo smetano.
6. Sestavimo našo sladico: na jagode damo plast čokolade, nato ovsene kosmiče in mandlje, na koncu pa smetanovo kremo. Po želji okrasimo z jagodami in meliso.
Poizkusite še: Jabolčni obročki s pivom in kardamomom Jamieja Oliverja
Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 17.4.2020 ob 15:04