Sladoled s slanim karamelom brez drame

Po receptu Nigelle Lawson. Navdušeni boste.

Pripravite dve nepredušni posodi za shranjevanje po 500 ml.

Sestavine

– pločevinka karamelnega kondenziranega mleka (nadomestek opisujem v tekstu)
– 300 ml smetane za stepanje
– 1–2 žlički solnega cveta
– 1–3 žlice viskija bourbona
– dodatno: orehi pekan za posip

Priprava

1. Karamel ali dulce de leche postrgamo v skledo pokončnega mešalnika, dodamo sladko smetano ter žličko soli in stepemo, da se zgosti.

2. Pokusimo, da preverimo, ali je dovolj slano, in upoštevamo, da bo slanost (prav tako sladkoba) nekoliko zbledela, ko bo zmes zmrznjena. Če si želimo več soli, dodamo po okusu in začnemo počasi stepati, medtem ko počasi dolivamo polovico viskija. Pokusimo in se odločimo, ali ga želimo še, in ga dolivamo med nežnim mešanjem.

3. S plastično lopatko dobro premešamo, nato pa naložimo v posodi za shranjevanje in postavimo v zamrzovalnik za 8 ur ali čez noč.

Namig: Ta sladoled je precej mehak, več viskija mu bomo dodali, mehkejši bo, tako da ni potrebe, da bi ga postavljali na sobno temperaturo, preden ga postrežemo, kar tako ali potresenega z orehi.

Poskusite še: Globoko čokoladen sladoled Nigelle Lawson
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana