Odprta Kuhinja

Slane paradižnikove lučke

A+   A-
Za 4–6 lučk.


Sestavine


- 3 velike zrele paradižnike (volovsko srce)
- žlica in pol paradižnikovega biokoncentrata
- žlica oljčnega olja (po možnosti z okusom po baziliki)
- pol žličke soli, nekaj socvetij s popki in nezrelimi semeni bazilik oziroma vejica ali dve grške (drobnolistne) bazilike

1. Grobo narežemo paradižnike, odstranimo seme in damo vse sestavine (razen bazilike) v blender za pet minut. Medtem operemo in osmukamo socvetja ali grško baziliko.

2. Razporedimo baziliko v modelčke za lučke in nalijemo do vrha paradižnikovo kašo, dodamo paličice za »lučke« ter postavimo za najmanj štiri ure, še raje pa čez noč, v zamrzovalnik.

Opomba: »dobre« so samo dobro začinjene lučke, slane ali pa … sladke.


Pa še namig: Če dobimo več kaše, kot imamo modelčkov za lučke, jo uporabimo kot dodatek k juhi ali omaki, lahko jo tudi zamrznemo v posodi za led in kocke uporabimo za »krvavo Meri« …


Besedilo in naslovna fotografija: Slavka Ilich

Preberite še: Solatka iz lubenice s češnjevci in parmezanom po vrhu
Datum Objave: 8.8.2017 ob 15:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: