Smukavc

Tradicionalna idrijska jed, ki jo lahko postrežemo kot toplo predjed ali kot samostojno jed.

Sestavine za štiri

– 8 večjih krompirjev
– velik šop vršičkov kopriv
– 5 strokov česna
– sol, poper
– 3 žlice ocvirkov

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na manjše kose in skuhamo. Koprive oparimo z vročo vodo in odcedimo.

2. Ko je krompir kuhan, odlijemo vodo, dodamo koprive, nasekljan česen, solimo, popramo in dobro pretlačimo (po potrebi dodamo malo vode, če je jed pregosta).

3. Zabelimo z ocvirki in postrežemo.

Priporočamo še: Kremna juha iz mlade špinače z glaziranim korenjem in grahom

Recept: Valerija Verhovnik/Kmetija Naš raj
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed