So to umešana jajca? Ne, to je njihova veganska različica
Odpri galerijo
A+ A-
Umešani tofu je rastlinska različica umešanih jajc, tem pa se približa tako po okusu kot teksturi.
Majnikova nam je omenila še nekaj uporabnih nasvetov, denimo: če imamo črno himalajsko sol (kala namak), jo uporabimo, saj bo jedi dala vonj po umešanih kokošjih jajcih. »Če želite bolj kremast tofu, prilijte približno pol decilitra kokosovega mleka ali smetane,« nam je še namignila sogovorka.
Saj res: kaj tofu, ki je osnova za to jedi, obarva v rumenkasto, umešanim jajcem zelo podobno barvo? Uganili ste: to je kurkuma!
Umešani tofu
Za 2 osebi.
- 250 g tofuja
- 2 dl sesekljanega pora
- 2 ščepa kurkume
- dobra 2 ščepa čebule v prahu
- (po želji) 0,5 dl kokosovega mleka ali smetane
- malo oljčnega olja
- ščep soli, mleti poper (po okusu) malo soli (najbolje črne himalajske)
Priprava
1. V segreto ponev nalijemo malo oljčnega olja in na njem popražimo sesekljani por, ki smo mu dodali ščep soli in mleti poper (po okusu).
2. Ko por rahlo porjavi, dodamo nadrobljen tofu ter kurkumo in čebulo v prahu.
3. Na srednji temperaturi pražimo nekaj minut. Na koncu še malo posolimo – lahko s črno himalajsko soljo, ki bo jedi dodala značilni vonj po umešanih jajcih.
Priporočamo še: Prebrancu podobna jed, ki vas bo navdušila
Fotografija: osebni arhiv Monike Majnik
Datum Objave: 23.5.2023 ob 19:05