Sobotni zajtrk: ribji namaz s čičerko

Odličen bo na hrustljavo opečenih kruhkih.

Sestavine

– 1 pločevinka čičerike
– 1 ribji file (po želji, lahko je tudi tunina iz pločevinke)
– 1 mala pasirana skuta
– 1 do 2 žlici kisle smetane
– 1 žlica kaper
– 3 inčuni
– 1 žlica gorčice
– 3 kisle kumarice
– 3 stroki česna
– sol, poper
– drobnjak

Priprava

1. Če uporabimo svežo ribo, najprej popečemo file.
2. Vse sestavine zmiksamo v pašteto in dodatno začinimo po lastnem okusu.
3. Namaz si privoščimo na še toplih opečenih kruhkih. Dodatno pa jih lahko pokapljamo z limonovim sokom.

Foto: Thinkstock

Poskusite še: napihnjenčki iz skodelice

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana