Odprta Kuhinja

Solata iz stročjega fižola

A+   A-
Odlična poletna solata.


Sestavine


- 1 kg stročjega fižola
- 2 čebuli
- slab dl smetane za kuhanje
- šopek drobnjaka
- žlica ali dve oljčnega olja
- sol

Priprava


1. Stročji fižol (Maruša Langerholc priporoča sorto berggold) pred kuhanjem očistimo in prepolovimo. Na zmernem ognju ga kuhamo kake pol ure. Odcedimo, dodamo na tanke lističe narezano čebulo, premešamo in postrežemo.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele
Preverite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Datum Objave: 19.8.2019 ob 19:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj