Solata s piščancem, ki bi jo lahko jedli vsak dan
Kljub temu da si zgornji scenarij v resnici težko zamislimo, si predstavljamo, da bi kot odgovor, čeprav le v teoriji, slišali vse druge jedi kot pa solato. A ta naj bi bila tako dobra, da bi si jo lahko privoščili vsak dan in se je ne naveličali. Zato smo se z vami seveda odločili podeliti viralen recept. Gre za solatno mešanico, ki po nekaterih sestavinah spominja na cezarjevo, saj vsebuje popečenega piščanca, parmezan in solato romanesko, nekateri dodatki pa jo preoblečejo v precej mehiški pridih. Je nekoliko pikantna, a hkrati tudi kremasta. Koriander pa lahko brez težav preskočite, če niste njegov oboževalec.
To tiktok solato lahko zlahka označimo za izjemno bogato, saj vsebuje kar nekaj sestavin. Glavni vir beljakovin v njej je piščanec, preostale pestre komponente pa poskrbijo, da je mešanica ravno prav zabeljena, hrustljava, začinjena in seveda tudi zdrava. Gre namreč za izjemno pisano jed, ki bo poskrbela za krepak vnos vitaminov. In teh skoraj nikoli ni preveč, se strinjate?
Sestavine
Za preliv
- 120 g navadnega grškega jogurta
- 20 do 30 g omake sriracha (odvisno od želene pikantnosti)
- sok 1 majhne limete
- naribana lupinica polovice limete
- morska sol
- črni poper
Solata
- 500 g piščanca
- 300 g hrustljave solate po izbiri
- 200 g koruze iz konzerve
- 100 g paprike
- 100 g rdeče čebule
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 20 g paprike jalapeno (opcijsko)
- 20 g naribanega parmezana
- 15 g koriandra
- morska sol
Priprava
- Najprej začinimo piščanca s poprom in soljo ter ga popečemo na ponvi ali v cvrtniku na vroč zrak.
- Medtem narežemo preostalo zelenjavo in jo zmešamo v veliki skledi.
- Zmešamo sestavine za preliv. Pri dodajanju srirache smo previdni, če ne želimo, da je preliv zelo pekoč. Če želimo, da bi bil preliv redkejši, po žlicah dodajamo vodo in vse skupaj dobro premešamo.
- Prelijemo po solati in pomešamo.