Odprta Kuhinja

Solata s piščancem, ki bi jo lahko jedli vsak dan

Solata. (Foto: gbh007/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Katero jed bi izbrali, če bi lahko do konca življenja vsak dan jedli le še eno? Na takšen bizaren odgovor na družbenih omrežjih odgovarjajo s tem receptom.

Kljub temu da si zgornji scenarij v resnici težko zamislimo, si predstavljamo, da bi kot odgovor, čeprav le v teoriji, slišali vse druge jedi kot pa solato. A ta naj bi bila tako dobra, da bi si jo lahko privoščili vsak dan in se je ne naveličali. Zato smo se z vami seveda odločili podeliti viralen recept. Gre za solatno mešanico, ki po nekaterih sestavinah spominja na cezarjevo, saj vsebuje popečenega piščanca, parmezan in solato romanesko, nekateri dodatki pa jo preoblečejo v precej mehiški pridih. Je nekoliko pikantna, a hkrati tudi kremasta. Koriander pa lahko brez težav preskočite, če niste njegov oboževalec.

To tiktok solato lahko zlahka označimo za izjemno bogato, saj vsebuje kar nekaj sestavin. Glavni vir beljakovin v njej je piščanec, preostale pestre komponente pa poskrbijo, da je mešanica ravno prav zabeljena, hrustljava, začinjena in seveda tudi zdrava. Gre namreč za izjemno pisano jed, ki bo poskrbela za krepak vnos vitaminov. In teh skoraj nikoli ni preveč, se strinjate?

Sestavine

Za preliv

  • 120 g navadnega grškega jogurta 
  • 20 do 30 g omake sriracha (odvisno od želene pikantnosti)
  • sok 1 majhne limete
  • naribana lupinica polovice limete
  • morska sol
  • črni poper

Solata

  • 500 g piščanca
  • 300 g hrustljave solate po izbiri
  • 200 g koruze iz konzerve
  • 100 g paprike
  • 100 g rdeče čebule
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 20 g paprike jalapeno (opcijsko)
  • 20 g naribanega parmezana
  • 15 g koriandra
  • morska sol

Priprava

  1. Najprej začinimo piščanca s poprom in soljo ter ga popečemo na ponvi ali v cvrtniku na vroč zrak.
  2. Medtem narežemo preostalo zelenjavo in jo zmešamo v veliki skledi. 
  3. Zmešamo sestavine za preliv. Pri dodajanju srirache smo previdni, če ne želimo, da je preliv zelo pekoč. Če želimo, da bi bil preliv redkejši, po žlicah dodajamo vodo in vse skupaj dobro premešamo. 
  4. Prelijemo po solati in pomešamo.

image_alt
Piščanec z rižem iz pečice: skoraj nič dela za odlično kosilo

Datum Objave: 5.7.2024 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: