Odprta Kuhinja

Stavimo, da njokov še niste pripravili na takšen način

Njoki. (Foto: fabiomax/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Njoki so v teh dneh na družbenih omrežjih prava uspešnica. Pripravljajo jih na vse možne načine, tale različica pa se nam je zdela najbolj nenavadna.

Zdi se, da na družbenih omrežjih okrog njokov trenutno divja prava evforija. Pripravljajo jih na tisoč in en način. In ko smo že mislili, da so pečeni namesto čipsa najbolj nenavadna pogruntavščina tiktoka, smo naleteli na recept, ki je še nekoliko bolj bizaren. A je kljub vsemu videti zanimivo in v resnici precej inovativen. Stavimo, da njokov še niste pripravljali v pekaču za mafine, je res?

Avtorica recepta jih pravzaprav uporabi kot surovino za testo majhnih košaric, ki jih nato lahko napolnimo s poljubnimi nadevi. Njoke namreč pretlači in oblikuje v prikupne testene posodice, nato pa v pekaču romajo v pečico. Med tem pa pripravi nadeve, ki so v njenem primeru izjemno enostavni, lahko pa bi jim dodali tudi sestavine po želji. Na primer šparglje, če za nasvet vprašate nas.

Nadevane njokove košarice postrežemo kot prigrizek na pikniku, lahko pa so tudi zanimiva priloga različnim glavnim jedem. Predvidevamo, da bi bili odlična družba tudi ob ogledu kakšnega filma, lahko pa jih pripravimo tudi z bolj zdravim nadevom in si jih privoščimo kot nekoliko bolj posebno malico v službi. 

Sestavine

  • paket krompirjevih njokov ali svaljkov
  • 150 g ribanega sira
  • 4 rezine slanine
  • 120 ml kisle smetane
  • nekaj bilk drobnjaka
  • sol in poper

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in namastimo pekač za mafine.
  2. Slanino narežemo na majhne koščke in jo prepražimo v ponvi, da postane hrustljava. 
  3. V vsako luknjico pekača položimo pet njokov, nato pa nanje pritisnemo z dnom kozarca, da dobimo obliko košaric. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 15 minut, da potlačeni njoki postanejo zlato rumene barve.
  4. Krompirjeve posodice nadevamo z ribanim sirom in potresemo s slanino. Vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo dodatnih 10 minut.
  5. Nato v vsako posodico nadevamo žličko kisle smetane in posujemo s sveže sesekljanim drobnjakom. Solimo in popramo po okusu. 

image_alt
Pozabite na čips, to je zadnje čase največji trend med prigrizki

 

Datum Objave: 15.5.2024 ob 09:05

Več iz te teme:

piknikkosiloprigrizek

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.