Stročji fižol v slanici

Zdaj je čas, da ga nekaj shranite tudi za pozneje. Odlično se bo obnesel v solatah, mineštrah in prilogah.

Sestavine

– 2 kg stročjega fižola
– 6 dl vode
– 5 g soli (½ žličke)
– 1 žlica kisa ali limonovega soka
– 3-4 veliki kozarci (720 ml)

Priprava

1. Mlado stročje narežemo na koščke. V vreli slani vodi ga kuhamo štiri minute, zalijemo s kisom in vročega nadevamo v kozarce. Do centimeter pod robom zalijemo z vodo, v kateri smo ga kuhali.

2. Kozarce tesno zapremo in pri 100 °C pasteriziramo 70 minut. Po nekaj dneh pasterizacijo ponovimo, tokrat pasteriziramo pri isti temperaturi 35 minut.

Kako vemo, da nam je vlaganje uspelo? Preberite tukaj.

Fotografija: Thinkstock

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana