Suha juha

Odpri galerijo
A+ A-
Reciklaža surovin, varčevanje časa.
Sestavine
- 2 l juhe, v kateri smo kuhali kračo
- 200 g ješprenja
- 2 rumena korenčka
- 3 rdeči korenčki
- 200 g graha
- šop peteršilja
Priprava
1. Prekajeno svinjsko kračo pristavimo v mrzlo vodo in segrevamo, da zavre. Kuhamo na zmernem ognju. Čas kuhanja je odvisen od velikosti krače: 1,5 kg težko kračo, na primer, kuhamo uro in pol.
2. Ko je krača kuhana, jo vzamemo iz lonca in po površini juhe z žlico poberemo odvečno maščobo.
3. V juho damo kuhat ješprenj, po 20 minutah pa še na tanke kolobarje narezan korenček, grah in nasekljan peteršilj.
4. Kuhamo še 20 minut.
Preberite še: Krhki flancati
Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić
Datum Objave: 5.2.2018 ob 11:02