Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni

Odpri galerijo
A+ A-
Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.
Priprava 15 minut; čas cvrenja 10 minut.
Sestavine
- 4 večji tanki zrezki (goveji, telečji, svinjski ali perutninski)
- 8 rezin šunke ali 4 rezine kuhanega pršuta
- 8 rezin sira
- sol
- moka, drobtine, 1 jajce
- olje za cvrenje
Priprava
1. Zrezke narahlo potolčemo, da jih sploščimo, zatem jih posolimo in zarežemo v robove, obdane z mrenico, da se med pečenjem ne bodo vihali.
2. Na vsakega položimo rezino šunke in rezino sira, nato zrezek preganemo ali, če je večji, zvijemo v rulado. Spnemo z zobotrebcem.
3. Mesne zvitke paniramo po dunajsko – v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah – in ocvremo v vročem olju.
4. Švicarske zrezke ponudimo s krompirjevo-zelenjavnim pirejem in bogato sezonsko solato iz endivije in radiča z veliko česna.
Opomba: Panada pri rezanju rada odpade. Če zvitke dvakrat paniramo, se bolje obdrži na njih.
Koristen nasvet: Olje, ki smo ga uporabili za cvrenje, kar zavržemo, kajti v njem bo veliko zažganih odpadlih drobtin.
Priporočamo še: Pola in njen bekeraj
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.11.2019 ob 14:11