Odprta Kuhinja

Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni

Odpri galerijo
A+   A-
Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.



Priprava 15 minut; čas cvrenja 10 minut.

Sestavine



  • 4 večji tanki zrezki (goveji, telečji, svinjski ali perutninski)

  • 8 rezin šunke ali 4 rezine kuhanega pršuta

  • 8 rezin sira

  • sol

  • moka, drobtine, 1 jajce

  • olje za cvrenje


Priprava


1. Zrezke narahlo potolčemo, da jih sploščimo, zatem jih posolimo in zarežemo v robove, obdane z mrenico, da se med pečenjem ne bodo vihali.

2. Na vsakega položimo rezino šunke in rezino sira, nato zrezek preganemo ali, če je večji, zvijemo v rulado. Spnemo z zobotrebcem.

3. Mesne zvitke paniramo po dunajsko – v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah – in ocvremo v vročem olju.

4. Švicarske zrezke ponudimo s krompirjevo-zelenjavnim pirejem in bogato sezonsko solato iz endivije in radiča z veliko česna.
Opomba: Panada pri rezanju rada odpade. Če zvitke dvakrat paniramo, se bolje obdrži na njih.

Koristen nasvet: Olje, ki smo ga uporabili za cvrenje, kar zavržemo, kajti v njem bo veliko zažganih odpadlih drobtin.

Priporočamo še: Pola in njen bekeraj

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.11.2019 ob 14:11

Več iz te teme:

mesozrezkišvicarski zrezki

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.