Odprta Kuhinja

Ta dobra večerja: Tofujev vinski mousse s temno čokolado in kavno zemljico

Odpri galerijo
A+   A-
Poenostavljen recept.


Sestavine


Mousse
- 150 g temne čokolade
- 300 g svilnatega tofuja
- 135 ml agavinega sirupa
- 60 ml refoška
- lupinica ene pomaranče

Kavina zemljica
- 25 g pšenične moke
- 65 g mandljeve moke ali fino zmletih praženih mandljev
- 5 g fino mlete kave
- 16 g kakava
- 20 g rjavega trsnega sladkorja
- blago oljčno olje, 20ml
- lupinica ene limone
- 20 g praženih in fino mletih lešnikov

Priprava


1. Nad vodno kopeljo stopimo grobo nasekljano čokolado.

2. V multipraktiku zmešamo tofu, agavin sirup, refošk, stopljeno čokolado in naribano lupinico ene pomaranče (naj bo eko in dobro oprana z sodo bikarbono in kisom). Mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.

3. Kremo razdelimo v 4 (ali kar 6, če želimo manjše porcije) skodelice ali kozarce in jih nekaj ur postavimo v hladilnik.

4. Za kavno zemljico vse sestavine (razen limonine lupinice in lešnikov) zmešamo v multipraktiku. Pripravljeno zmes 5 minut pečemo v pečici na 140 stopinjah. Pečeno maso nato dobro premešamo ter pečemo še tri minute na 130 stopinjah. Dodamo še mlete lešnike in limonino lupinico.

5. Pred serviranjem vsak mousse potresemo s kavno zemljico, dodamo lahko tudi sveže jagodičevje ali kandirano sadje.

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Recept: Taman Organic v okviru projekta Ta dobra večerja
Datum Objave: 14.5.2019 ob 15:05

Več iz te teme:

kavni mousseTa dobra večerja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja