Ta dobra večerja: Tofujev vinski mousse s temno čokolado in kavno zemljico

Poenostavljen recept.

Sestavine

Mousse
– 150 g temne čokolade
– 300 g svilnatega tofuja
– 135 ml agavinega sirupa
– 60 ml refoška
– lupinica ene pomaranče

Kavina zemljica
– 25 g pšenične moke
– 65 g mandljeve moke ali fino zmletih praženih mandljev
– 5 g fino mlete kave
– 16 g kakava
– 20 g rjavega trsnega sladkorja
– blago oljčno olje, 20ml
– lupinica ene limone
– 20 g praženih in fino mletih lešnikov

Priprava

1. Nad vodno kopeljo stopimo grobo nasekljano čokolado.

2. V multipraktiku zmešamo tofu, agavin sirup, refošk, stopljeno čokolado in naribano lupinico ene pomaranče (naj bo eko in dobro oprana z sodo bikarbono in kisom). Mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.

3. Kremo razdelimo v 4 (ali kar 6, če želimo manjše porcije) skodelice ali kozarce in jih nekaj ur postavimo v hladilnik.

4. Za kavno zemljico vse sestavine (razen limonine lupinice in lešnikov) zmešamo v multipraktiku. Pripravljeno zmes 5 minut pečemo v pečici na 140 stopinjah. Pečeno maso nato dobro premešamo ter pečemo še tri minute na 130 stopinjah. Dodamo še mlete lešnike in limonino lupinico.

5. Pred serviranjem vsak mousse potresemo s kavno zemljico, dodamo lahko tudi sveže jagodičevje ali kandirano sadje.

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Recept: Taman Organic v okviru projekta Ta dobra večerja

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed