Tapenada
A+ A-
Provansalska pašteta iz oljk.
Sestavine
- 300 g oljk
- 6 suhih paradižnikov
- žlica kaper, sok pol limone
- 30 g mandljev
- šopek svežih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan ...)
- 3 stroki česna
- 2 do 3 žlice džina
- sol in poper po okusu
- ekstra deviško oljčno olje
Priprava
1. Zelo preprosto gre ta recept: najprej razkoščičimo oljke, nato pa vse sestavine stresemo v sekljalnik in mešamo do želene teksture.
2. Namaz je lahko podoben pašteti, lahko pa se odločimo za bolj grobo različico. Pri konsistenci si pomagamo še z odmerjanjem oljčnega olja.
3. Postrežemo s popečenim hrustljavim kruhom.
Fotografije: Dean Dubokovič/Kristina Smodila
Preberite še: Na lepše: posestvo Monte Rosso
Datum Objave: 28.8.2019 ob 09:08