
S pisanimi testeninami.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.
Sestavine
– 400 g testenin
– 3 velike paprike različnih barv
– 4 veliki mesnati paradižniki
– večja čebula
– sol, pol šopka bazilike, oljčno olje
– parmezan
Priprava
1. V večji lonec nalijemo vodo in jo zavremo.
2. Paprike očistimo in narežemo na kocke. Čebulo narežemo na rezine. Vse stresemo v globoko večjo ponev z oljem in na hitro popražimo. Dodamo paradižnik in pokrito kuhamo naprej.
3. V vrelo vodo damo sol in nato v kipečo vodo še testenine. Odkrito jih kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
4. Omako solimo, po potrebi prilijemo vodo, v kateri so se kuhale testenine, in še malo pokuhamo, da se omaka zgosti.
5. Ko so testenine skuhane al dente, jih odcedimo in stresemo v omako, potresemo s svežo baziliko, premešamo in takoj ponudimo s parmezanom in kumarično solato z jogurtom.
Nasvet: Rdeče paprike baburaste oblike dajejo sladkast okus, rumene in zelene pa nevtralno pikantnega.
Različica: Namesto svežih paradižnikov vzemite 2 pločevinki vloženega paradižnika.
Ali ste vedeli: Paprike vsebujejo res visoko vrednost vitamina C, in sicer skoraj toliko kot enaka količina črnega ribeza oziroma trikrat več kot limona. Zato paprike čim večkrat zaužijte v presni obliki, v solati, sem in tja pa tudi popražene/popečene in v omaki.
Naslovna fotografija: Krištof Koman