Danes za kosilo: Testenine s papriko

S pisanimi testeninami.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine

– 400 g testenin
– 3 velike paprike različnih barv
– 4 veliki mesnati paradižniki
– večja čebula
– sol, pol šopka bazilike, oljčno olje
– parmezan

Priprava

1. V večji lonec nalijemo vodo in jo zavremo.

2. Paprike očistimo in narežemo na kocke. Čebulo narežemo na rezine. Vse stresemo v globoko večjo ponev z oljem in na hitro popražimo. Dodamo paradižnik in pokrito kuhamo naprej.

3. V vrelo vodo damo sol in nato v kipečo vodo še testenine. Odkrito jih kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

4. Omako solimo, po potrebi prilijemo vodo, v kateri so se kuhale testenine, in še malo pokuhamo, da se omaka zgosti.

5. Ko so testenine skuhane al dente, jih odcedimo in stresemo v omako, potresemo s svežo baziliko, premešamo in takoj ponudimo s parmezanom in kumarično solato z jogurtom.

Nasvet: Rdeče paprike baburaste oblike dajejo sladkast okus, rumene in zelene pa nevtralno pikantnega.

Različica: Namesto svežih paradižnikov vzemite 2 pločevinki vloženega paradižnika.

Ali ste vedeli: Paprike vsebujejo res visoko vrednost vitamina C, in sicer skoraj toliko kot enaka količina črnega ribeza oziroma trikrat več kot limona. Zato paprike čim večkrat zaužijte v presni obliki, v solati, sem in tja pa tudi popražene/popečene in v omaki.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Brodet

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana