
Te testenine bodo polne okusa.
Radi kuhamo testenine, ki se pogreznejo v slastne omake, takšne, ki bi jih še s kruhom pomazali. To je recept za takšno hitro in enostavno.
Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut.
Sestavine
– 500 g testenin
– 4 dl sladke smetane
– sol, poper
– vsaj en šopek drobnjaka
– 50–100 g parmezana
Priprava
1. V večji lonec nalijemo vodo in pokrito pristavimo. Ko zavre, vanjo stresemo sol, nato testenine, počakamo, da znova zavre, nato testenine kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži – vsekakor pa na zob.
2. Medtem v širši kozici na šibkem ognju segrejemo smetano, da se začne gostiti. Drobnjak narežemo in ga stresemo v omako. Vse solimo in po okusu popopramo. Takoj odstavimo, da drobnjak ne izgubi svojega izjemnega okusa.
3. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, potresemo z naribanim parmezanom, premešamo in takoj ponudimo s sezonsko solato. Pisana berivka z jajcem bo, na primer, kar prava izbira.
Različica: Drobnjak v teh dneh zelo hiti rasti in kar kliče po tem, da bi ga porabili v kakšni okusni jedi.
Naredimo vnaprej: Še ena jed za tiste dni, ko smo v hudi časovni stiski. Hitro pripravljena, nima je smisla kuhati vnaprej.
Fotografija: Krištof Koman