Odprta Kuhinja

Testenine z brokolijem in sardinami

Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljen hranljiv obrok za močne kosti.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 3 manjši brokoliji z listi
- 1–2 pločevinki sardin v olju
- košček pekočega feferona po okusu
- sol, poper
- 100 g parmezana
- 400 g jajčnih testenin

Priprava


1. Brokoli očistimo. Stebla narežemo na majhne kocke (spodnji del po potrebi olupimo), socvetja na manjše kose. Liste drobno narežemo.

2. V veliko globoko ponev damo sardine z malo olja, potem kocke brokolijevih stebel, narezane liste in sesekljan feferon, na hitro popražimo, prilijemo žlico vode in pokrito dušimo 10 minut.

3. Medtem v velikem loncu zavremo vodo. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Premešamo in kuhamo odkrito.

4. V ponev dodamo cvetove brokolija, prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, in odkrito kuhamo naprej.

5. Zdaj imamo čas za ribanje parmezana. Kar hitro in pogumno.

6. V omako stresemo polovico parmezana, pomešamo. Testenine odcedimo, jih vmešamo v omako v ponvi, po potrebi prilijemo še zajemalko vode, premešamo in takoj ponudimo s preostalim parmezanom. Zraven postrežemo solato iz rdeče pese.
Nasvet: Kupite čim bolj svež brokoli, po možnosti z lepimi listi in mehkim, sočnim steblom. Če takšen ni na voljo, v trgovini izberite vrečko ali dve zamrznjenega. Še to, jajčne testenine so v tej jedi za več beljakovin in več okusa. Res priporočam.

Naredimo vnaprej: Jed je najboljša pravkar skuhana, zato se ne mučite s kuhanjem vnaprej.

Poizkusite še: Pirine palačinke z jabolki za razkošen začetek dneva

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 2.10.2018 ob 10:10

Več iz te teme:

testeninebrokolisardine

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.