Testenine z grahom

Hitro pripravljena jed.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut.

Sestavine

– 100 g slanine v kosu
– 400–500 g majhnih testenin
– oljčno olje
– glavica mladega česna
– 300 g oluščenega mladega graha
– 4 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
– 5 žlic kisle smetane
– sol, parmezan
– sveža meta
– lupinica eko limone

Priprava

1. V visokem loncu pristavimo vodo za testenine.

2. Česen stremo ali drobno narežemo. Slanino narežemo na majhne kocke in v ponvi skupaj s česnom hrustljavo opečemo.

3. Dodamo grah, jušno osnovo in kuhamo, dokler se grah ne zmehča.

4. Krop solimo in vanj stresemo testenine, ki naj se kuhajo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

5. V omako vmešamo kislo smetano, lupinico limone, natrgamo meto za boljši okus, dodamo testenine, potresemo s parmezanom, pomešamo in takoj postrežemo s solato iz svežega paradižnika.

Naredimo vnaprej: Ni potrebe. Razen če imamo grah še v strokih. Luščenje nam bo za to količino vzelo 15 do 20 minut.

Fotografija: Krištof Koman

Priporočamo še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana