Tortice z limono

S kremo iz svežega sira.

Priprava: 40 minut, peka: 20 minut. Na kos: pribl. 166 kcal.

Sestavine

Testo
– 3 jajca, po 125 g zmehčanega masla in sladkorja
– nastrgana lupinica nepovoskane limone
– sok pol limone, žlica vaniljevega sladkorja, sol
– 75 g jedilnega škroba, 60 g polnovredne riževe moke
– pol žličke moke iz semen rožičevca (pribl. 3 g)

Krema
– 60 g zmehčanega masla, 90 g sladkorja v prahu
– nastrgana lupinica nepovoskane limone
– 250 g svežega kremnega sira sobne temperature
in še
– pekač za mafine, 12 papirčkov za mafine

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj (ventilatorska). Papirnate modelčke postavimo v vdolbine pekača za mafine (12 kosov).

2. Jajca ločimo. Rumenjake, maslo, 60 g sladkorja, limonovo lupinico in sok, vaniljev sladkor in pol žličke soli (pribl. 2 g) z mešalnikom stepemo, da nastane svetla kremna zmes.

3. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo kremasto, vendar ne čvrsto, in zlijemo na masleno zmes. Škrob, riževo moko in moko iz semen rožičevca zmešamo in presejemo na beljake. Vse tri zmesi z lopatko za testo previdno premešamo.

4. S testom napolnimo papirnate modelčke in pečemo 20 minut. Vzamemo iz pečice, malo počakamo, nato kolačke vzamemo iz vdolbin in pustimo, da se povsem ohladijo.

5. Za kremo zmešamo maslo, sladkor v prahu, limonov sok in lupinico do gladkega. Postopoma vmešamo sveži sir. Kremo z dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom dekorativno nabrizgamo na kolačke.

Recept in fotografija: knjiga Peka: Tako preprosto, ki je izšla pri Mladinski knjigi.

Preverite še: Tedenski jedilnik: hitri in poceni recepti za vsak dan
Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed