Umešana jajca iz pečice, ki ne zahtevajo nobenega dela

Umešana jajca so že sama po sebi preprosta, ta recept pa nam omogoča, da smo pri njihovi pripravi še posebno leni.

Umešana jajca so odličen in hranilen zajtrk, kadar pa jih pripravljamo za več ljudi, lahko zahtevajo malce več naše pozornosti. Sploh, če med tem poizkušamo narediti še kakšen obložen kruhek ali toast, kakav, kapučino ali celo namaz. Hitro se ohladijo in naši lačni jedci jih najpogosteje že zmažejo, preden nam na mizo uspe dostaviti še druge dobrote, ki bi še kako teknile skupaj z jajčno mešanico. A na tak način, kot ga priporočamo tokrat, bomo lahko postregli vse elemente prvega obroka v dnevu hkrati.

Trenutno sicer kuhamo le za ožji družinski krog, a ko bo ponovno prišel čas za skupinske zajtrke, se le spomnite na spodnji recept. Z njim lahko v eni potezi nahranimo kar 10 ljudi! No, seveda je ta recept aktualen tudi v tem času. Če želite nahraniti celo svojo družino, zraven pa se spopadate še s službenimi in drugimi obveznostmi, vam bo zjutraj prihranil kar nekaj dragocenih minut. V tem primeru količine v receptu le razpolovite oziroma prilagodite glede na to, koliko jajc po osebi pojeste. Zmanjšani količini seveda prilagodite tudi velikost pekača.

Sestavine

  • 24 jajc
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 ščepec popra
  • 480 ml mleka
  • skodelica in pol ribanega sira

Priprava

1. Pečico segrejete na 180 stopinj Celzija.

2. V posodo ubijte jajca, dodajte mleko, sol in poper. Vse skupaj premešajte, da se rumenjaki in beljaki povežejo v enotno zmes.

3. Z maslom namastite pekač z visokimi robovi. Vanj zlijte jajca in postavite v pečico za 15 minut, dokler se jajca ne začnejo strjevati pri robovih.

3. Po 15 minutah pekač odstranite iz pečice, dodajte ribani sir in premešajte s spatulo.

4. Vse skupaj ponovno potisnite v pečico in pecite dodatnih 10 do 15 minut, dokler jajca ne postanejo čisto čvrsta. Če so bila jajca zelo velika, boste ta korak morda morali podaljšati za dodatnih 5 ali 10 minut.

5. Ko so jajca čvrsta, jih vzemite iz pečice, premešajte, dodatno solite in poprate po okusu ter postrežete. Pa dober tek in dobro jutro!

Preberite še: Piškoti: v vsakem receptu lahko moko zamenjamo z brezglutensko, če naredimo tole

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed