Vaniljev toast z malinami

Ideja za zajtrk ali posladek.

Sestavine za 1 osebo

– 4 kosi polnozrnatega toasta (lahko tudi dva, tri dni star kruh)
– maslo
– žlica rjavega sladkorja
– 2 jajci
– 1 dl sladke smetane
– 2 žlici sladkorja
– žlička vanilje
– pest zamrznjenih malin (lahko tudi sveže)

Priprava

1. Pekač namastimo z maslom in vanj zložimo polovičke toasta. Posujemo jih z rjavim sladkorjem in zamrznjenimi malinami.

2. V posodi ročno zmešamo jajci in sladkor, da se zmes malo zapeni, dodamo nestepeno sladko smetano in vaniljo ter dobro premešamo.

3. Prelijemo čez toast. Pečemo na 180 stopinjah 25 do 30 minut, da se zlatorjavo obarvajo.

4. Posujemo z malce sladkorja v prahu in takoj postrežemo.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Priporočamo še: Pet zajtrkov, ki jih moramo znati pripraviti prav vsi
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed