Odprta Kuhinja

Veganska sladica: hruškova torta

Odpri galerijo
A+   A-
Čudovita jesenska sladica.


Sestavine


- 170 g ajdove moke
- 50 g mandljev
- 2 žlički pecilnega praška
- pol žličke sode bikarbone
- žlička ingverja v prahu
- žlička cimeta v prahu
- ščep naribanega muškatnega oreščka
- ščep soli
- 120 g kokosove maščobe
- 160 g rjavega sladkorja
- 2 žlici mletih lanenih semen
- zrela hruška
- mandljevi lističi

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mandlje v kavnem mlinčku zmeljemo v moko. V večji skledi zmešamo ajdovo moko, mlete mandlje, pecilni prašek, sodo bikarbono, začimbe in sol.

2. Kokosovo maščobo na nizki temperaturi stopimo. Lanena semena zmešamo s 4 žlicami vode in pustimo stati 10 minut.

3. Sladkor, stopljeno kokosovo maščobo in namočena lanena semena dodamo k moki, dobro premešamo ter prilivamo toliko vode, da dobimo gladko, gosto testo (približno 100 ml).

4. Vlijemo v pripravljen pekač. Hruško razrežemo na četrtine, previdno odstranimo peščišče in narežemo na rezine. Z njimi okrasimo torto, posipamo z mandljevimi lističi in pečemo 45 minut. Z nožem preverimo, ali je pečena, in snamemo obod, da se bo hitreje ohladila. Vsaj pol ure počakamo, preden jo razrežemo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Čokoladna torta z rikoto in sadjem

Datum Objave: 25.10.2017 ob 09:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: