Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Klasika malo drugače, ki navduši.

Letos ste gotovo že kuhali polnjene paprike, a če vam zaloga slednje še ni pošla, lahko poskusite nekaj novega. Paprike, polnjene z drobljencem, so namreč odlična, a lažja alternativa, ki jo boste lahko ponudili tako mesojedcem kot veganom in vegetarijancem.

Priprava je nadvse preprosta in precej podobna kot pri običajnih polnjenih paprikah, rezultat pa bo odlično poletno kosilo!

Sestavine

– 10 paprik
– 250 gramov drobljenca
– 1 jogurtov lonček riža
– 1 čebula
– paradižnikova mezga
– oljčno olje

Priprava

1. V ponvi na oljčnem olju prepražite čebulo in dodajte drobljenec. Zalijte z mezgo.

2. V posebnem loncu skuhajte riž in ga vmešajte v omako. Ta naj bo čim bolj suha.

3. Z maso napolnite paprike, jih dajte v lonec in prelijte z mezgo. Ta naj sega do polovice lonca, saj bodo paprike spustile veliko vode.

4. Kuhajte eno uro ter postrezite s pire krompirjem ali brez.

Opomba: Drobljenec je beljakovinski nadomestek, ki je ponavadi pridobljen iz pšenice ali soje. Kupiti ga je možno v vseh bolje založenih trgovinah na oddelku z zdravo prehrano.
Poizkusite še: Veganska fokača s češnjevimi paradižniki

Fotografija: Pixabay

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana