Vinski žele s pomarančo

Igranje z agregatnim stanjem pijače, ki te dni slavi.

Sestavine

– 4 dl rdečega vina
– lupinica 1 biopomaranče
– 3 klinčki
– 80 g sladkorja (po okusu lahko tudi več ali manj)
– 4 lističi želatine
– 1 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
– 2–3 žlici sladkorja

Priprava

1. Vinu dodamo lupinico cele pomaranče in klinčke ter zavremo. Pustimo vreti, dokler 1/3 vina ne izpari.

2. Namočimo želatino v hladni vodi.

3. Vino odstavimo, dodamo sladkor in mešamo, da se stopi. Dodamo želatino, nalijemo v kozarčke ali modelčke in ohladimo čez noč.

4. Pomarančni sirup: sok in sladkor vremo v kozici, dokler se zmes ne zgosti v sirup. Popolnoma ohladimo.

5. Žele postrežemo s stepeno sladko smetano in sirupom.

Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed