Odprta Kuhinja

Vinski žele s pomarančo

A+   A-
Igranje z agregatnim stanjem pijače, ki te dni slavi.


Sestavine


- 4 dl rdečega vina
- lupinica 1 biopomaranče
- 3 klinčki
- 80 g sladkorja (po okusu lahko tudi več ali manj)
- 4 lističi želatine
- 1 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 2–3 žlici sladkorja

Priprava


1. Vinu dodamo lupinico cele pomaranče in klinčke ter zavremo. Pustimo vreti, dokler 1/3 vina ne izpari.

2. Namočimo želatino v hladni vodi.

3. Vino odstavimo, dodamo sladkor in mešamo, da se stopi. Dodamo želatino, nalijemo v kozarčke ali modelčke in ohladimo čez noč.

4. Pomarančni sirup: sok in sladkor vremo v kozici, dokler se zmes ne zgosti v sirup. Popolnoma ohladimo.

5. Žele postrežemo s stepeno sladko smetano in sirupom.
Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

vinožele

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja