Odprta Kuhinja

Vroč hruškov cider

Autumn drinks. Mulled wine. Traditional autumn spicy cocktail with pear, cider and chocolate syrup, with cinnamon, anise, brown sugar. On black stone table. Copy space
Odpri galerijo
A+   A-
Jabolka in hruške so seveda že obrani in čas je za sladkanje z njihovo mešanico v kozarcu. Med pripravo pijače boste odišavili celotno stanovanje, saj v njej ne manjka cimeta in vanilje.


Sestavine za 4 osebe


- 900 ml jabolčnega mošta
- 800 ml 100 % hruškovega soka
- cimetova paličica
- ščepec muškatnega oreščka
- janeževa zvezda
- vaniljev strok
- rum ali viski

Priprava


1. V loncu zmešamo vse sestavine razen alkohola.

2. Mešamo in pri zmerni temperaturi kuhamo 10 minut.

3. Prelijemo v skodelice in v vsako dodamo merico ruma ali viskija, kar imamo raje.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Štiri zakonitosti priprave najboljše vroče čokolade

Datum Objave: 6.12.2017 ob 19:12

Več iz te teme:

cimethruškov cidermostjabolčni mošthruškov sokjaneževa zveda

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.