Odprta Kuhinja

Zamrznjen sadni kebab iz tropskih sadežev

Odpri galerijo
A+   A-
Mmm, kebap je lahko tudi sladek in tale je res okusen!



Ko pritisne poletna vročina, gredo tudi težki obroki težje v želodec. Namesto kebapa s kioska s hitro prehrano, tako tokrat predlagamo sadni kebap. Osvežilen, sočen in svež vam bo gotovo polepšal vroče dni, pa tudi njegova priprava je povsem preprosta. Vzela vam bo le 20 minut, spodnji recept pa je namenjen štirim serviranjem.

Kebap je sestavljen iz ananasa in manga, sadežev, ki se poleti odlično priležejo. Še bolje pa je, če sta postrežena zamrznjena. Če si želite paličice popestriti rudi s kakšno drugo sorto sadja, vam seveda puščamo proste roke.

Sestavine


- 2 manga, razpolovljena in razkoščičena
- 1/2 majhnega ananasa, olupljenega in narezanega na trikotnike
- 1 limeta
- 60 gramov sesekljane bele čokolade
- 4 paličice za ražnjiče

Priprava


1. Pladenj za peko prekrijte s papirjem za peko.

2. Polovice manga razrežite na 4 dele. Nato jih izmenično s koščki ananasa napičite na paličice in odložite na pladenj.

3. Naribajte limetino lupinico in jo prihranite za kasneje, limeto pa iztisnite in s sokom prelijte sadna nabodala. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.

4. Preden nabodala servirate, v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Z njo poškropite sadna nabodalca ter jih potresite z limetino lupinico.

Fotografija: Getty Images
Vir: Womansday.com
Preberite še: TOP 10 receptov z jagodami

Fotografija je simbolična.

 
Datum Objave: 21.6.2019 ob 15:06

Več iz te teme:

ananasražnjičiMangosadni ražnjiči

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja