Odprta Kuhinja

Zapečene palačinke po mehiško

Tako oblikujemo palačinke z nadevom.
Odpri galerijo
A+   A-
Po navadi po mehiško nadevamo tortilje, a če teh nimamo pri roki, je to priročna ideja, mogoče celo bolj okusna in sočna.


Sestavine za 9–10 palačink



  • 120 g koruzne moke

  • 180 g bele pšenične moke tip 500

  • 1,5 dl mleka

  • 4,5 dl vode

  • 1/4 žličke pecilnega praška

  • 2 ščepa soli

  • 2 večji jajci (M, L)

  • oljčno olje za peko palačink


Nadev

  • 200 g basmati riža

  • 500 g piščančjega fileja

  • po 1 rdeča in zelena paprika

  • po 150 g vložene koruze in fižola v zrnju

  • 1/4–1/3 žličke kajenskega popra oz. po okusu (pekoče!)

  • žlička dimljene paprike

  • po 1 žlica peteršilja in koriandra

  • sol, poper, olje


Drugo

  • 500 g sesekljanega paradižnika

  • naribani sir (po izbiri)

  • koriander


Priprava


1. Pripravimo palačinke: zmešamo suhe sestavine: obe vrsti moke, sol, pecilni. Posebej zmešamo mokre sestavine, jajci, vodo in mleko, in jih počasi vmešavamo k suhim, da dobimo zmes brez grudic.

2. V ponvi segrejemo po nekaj kapljic olja za vsako in spečemo palačinke. Polagamo jih na krožnik in pokrijemo z alufolijo, da se ne izsušijo, dokler pripravljamo nadev.

3. V večjem loncu skuhamo riž po navodilih z embalaže.

4. Piščančje meso narežemo na manjše kose, prav tako papriki (odstranimo semena).

5. V večji ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja, dodamo meso, solimo in ga na zmernem do močnejšem ognju na hitro zlato rjavo popečemo. Dodamo papriko in popečemo skupaj do konca. Začinimo s poprom, dimljeno papriko in kajenskim poprom. Primešamo dobro splaknjeno in odcejeno koruzo in fižol ter nasekljana peteršilj in koriander. Vse skupaj še kako minuto pražimo.

6. Palačinke na sredini nadevamo z rižem in mesom z zelenjavo, stranska robova prepognemo proti sredini in prepognemo v žepek. Polagamo jih v rahlo naoljen pekač, lahko tudi posamično po porcijah, polijemo s sesekljanim paradižnikom in potresemo še naribani sir in malo sesekljanega koriandra.

7. Pečemo v pečici, segreti na 180–200 stopinj, približno 10–15 minut, da se sir lepo zapeče.

Tako oblikujemo palačinke z nadevom.
Tako oblikujemo palačinke z nadevom.

Priporočamo še: Pecivo na kocke Schwarzwald
Datum Objave: 19.2.2021 ob 10:02

Več iz te teme:

palačinkezapačene palačinke

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.