Zapečene palačinke po mehiško

Po navadi po mehiško nadevamo tortilje, a če teh nimamo pri roki, je to priročna ideja, mogoče celo bolj okusna in sočna.

Sestavine za 9–10 palačink

  • 120 g koruzne moke
  • 180 g bele pšenične moke tip 500
  • 1,5 dl mleka
  • 4,5 dl vode
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 2 ščepa soli
  • 2 večji jajci (M, L)
  • oljčno olje za peko palačink

Nadev

  • 200 g basmati riža
  • 500 g piščančjega fileja
  • po 1 rdeča in zelena paprika
  • po 150 g vložene koruze in fižola v zrnju
  • 1/4–1/3 žličke kajenskega popra oz. po okusu (pekoče!)
  • žlička dimljene paprike
  • po 1 žlica peteršilja in koriandra
  • sol, poper, olje

Drugo

  • 500 g sesekljanega paradižnika
  • naribani sir (po izbiri)
  • koriander

Priprava

1. Pripravimo palačinke: zmešamo suhe sestavine: obe vrsti moke, sol, pecilni. Posebej zmešamo mokre sestavine, jajci, vodo in mleko, in jih počasi vmešavamo k suhim, da dobimo zmes brez grudic.

2. V ponvi segrejemo po nekaj kapljic olja za vsako in spečemo palačinke. Polagamo jih na krožnik in pokrijemo z alufolijo, da se ne izsušijo, dokler pripravljamo nadev.

3. V večjem loncu skuhamo riž po navodilih z embalaže.

4. Piščančje meso narežemo na manjše kose, prav tako papriki (odstranimo semena).

5. V večji ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja, dodamo meso, solimo in ga na zmernem do močnejšem ognju na hitro zlato rjavo popečemo. Dodamo papriko in popečemo skupaj do konca. Začinimo s poprom, dimljeno papriko in kajenskim poprom. Primešamo dobro splaknjeno in odcejeno koruzo in fižol ter nasekljana peteršilj in koriander. Vse skupaj še kako minuto pražimo.

6. Palačinke na sredini nadevamo z rižem in mesom z zelenjavo, stranska robova prepognemo proti sredini in prepognemo v žepek. Polagamo jih v rahlo naoljen pekač, lahko tudi posamično po porcijah, polijemo s sesekljanim paradižnikom in potresemo še naribani sir in malo sesekljanega koriandra.

7. Pečemo v pečici, segreti na 180–200 stopinj, približno 10–15 minut, da se sir lepo zapeče.

Tako oblikujemo palačinke z nadevom.
Priporočamo še: Pecivo na kocke Schwarzwald
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana