Pecivo na kocke Schwarzwald

Osvežilno popoldansko pecivo, ki tekne vse dni v letu.

Kocke Schwarzwald serviramo tako, da krožnik potresemo z naribanimi koščki čokolade in okrasimo stepeno sladko smetano. Pecivo lahko spečete v večjem pekaču, tako bo nižje, čas peke pa krajši najmanj za 15 minut.

Testo

  • 330 g presejane moke
  • vrečka pecilnega praška
  • ščep soli
  • 150 g sladkorja
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 ml olja
  • 25 g kakava v prahu

Nadev

  • 200 g sirnega namaza
  • 250 g puste skute
  • 100 ml mleka
  • vrečka malinovega pudinga (ali vaniljevega)
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • približno 10 žlic dobro odcejenih višenj iz kompota

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravimo pekač velikosti približno 32 x 25 cm in ga obložimo s peki papirjem: do vrha, kajti pecivo precej naraste.

2. Jajci ločimo, beljakoma dodamo sol in stepemo sneg.

3. Višnje stresemo na cedilo, da odteče čim več soka.

4. V skledo natresemo vse sestavine za testo razen beljakov in dobro premešamo. Na koncu z lopatko narahlo vmešamo še sneg iz beljakov.

5. Za nadev vse sestavine brez višenj pomešamo med seboj.

6. V pekač na dno razporedimo biskvitno testo, nato z žlico nadevamo nadev, v enakomerni plasti po celi površini, čisto na koncu lepo razporedimo odcejene višnje.

7. V segreti pečici pečemo uro do uro in 5 minut.

Priporočamo še: Se postite? Tako pripravite solato, da vas ne bodo mučile pregrehe
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed