Zdrobova juha s kislico
Sestavine za tri krožnike
- 100 g listov kislice
- manjša čebula
- po žlica masla in oljčnega olja
- 70 g zdroba (pirinega ali pšeničnega)
- 1 l jušne zelenjavne osnove (lahko nadomestimo z bio kockami)
- sol, poper, koper
- 1–2 jajci (trdo kuhani)
Priprava
1. Kislico očistimo in ločimo liste od stebla ter jih narežemo na manjše koščke. Jajca damo v mrzlo vodo in skuhamo v trdo.
2. Olje in maslo segrejemo, nato dodamo čebulo in jo nekaj časa pražimo, da postekleni.
3. Čebuli dodamo zdrob in zalijemo z jušno osnovo, ki naj bo mlačna in ne vroča. Glede na jušno osnovo dodamo začimbe. Nenehno mešamo, da se ne naredijo grudice, in pustimo nekaj minut, nato dodamo narezano kislico, juho pokrijemo in ugasnemo ogenj.
4. Trdo kuhana jajca olupimo in nasekljamo koper. Oboje dodamo v servirano juho.
Fotografija: Eva Legiša