Odprta Kuhinja

Zebra cheesecake (pečena različica)

Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav se zdi, da gre za zahtevnejši način priprave sirčkove pite, pa obljubljamo, da boste presenečeni, kako preprosto vam bo šla od rok.



Kristina Smodila in Mateja Delakorda (Zgodbe na krožniku): »Vredno se je potruditi za končni učinek: nadev, torej vsako naslednjo manjšo zajemalko, polagajte čim bolj v sredino kupčka, ki ste ga naložili pred tem: tako se bo postopno in enakomerno razlezel v pravilen vzorec. Za pekač premera 24 cm.« Recept iz nove knjige #sladice, ki je pravkar izšla pri založbi Kmečki glas.

Zebra cheesecake


Podlaga

  • 250 g zdrobljenih piškotov

  • 70 g stopljenega masla


Nadev

  • 400 g kremnega sirčka

  • 250 g pretlačene skute

  • 4 žlice mleka

  • 3 jajca

  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja

  • sok polovice limone

  • 100 g borovničevega pireja


Borovničev pire

  • 300 g borovnic

  • 3 žlice sladkorja v prahu

  • pol limone


Priprava


1. Najprej naredimo borovničev pire: borovnice stresemo v posodo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limonovim sokom ter pomešamo. Na srednje močnem ognju kuhamo pri­bližno 10 minut, da se sadje razpusti, tekočina pa malo zgosti.

2. Zmeljemo s paličnim mešalnikom, precedimo in odtehtamo 100 g. Če nam kaj ostane, porabimo za pripravo napitkov, kot dodatek k jogurtu ali v palačinkah.

3. Piškote zmešamo s stopljenim maslom in jih razporedimo po dnu pekača. Pomagamo si s skodelico. Postavimo jih v pečico, segreto na 200 stopinj, in pečemo 10 minut. Piškotno podlago ohladimo.

4. Skuto, kremni sirček, limonov sok in mleko zmešamo v mešalniku, dodamo vaniljev sladkor in na srednji hitrosti mešamo še kakšne 3 minute. Med mešanjem začnemo dodajati jajca, drugo za drugim. Če so v kremi grudice, je treba še malo mešati, da se popolnoma razpustijo.

5. Maso razdelimo na dva dela in enemu primešamo borovničev pire.

6. Na pečeno piškotno podlago dodamo nadev: najprej 2 žlici borovničevega, nato osnovnega, zatem pa postopek ponavljamo z izmeničnim dodajanjem po ene žlice vsakega nadeva. Nikakor ga ne smemo gladiti z žlico, če je nadev pregost, le malce zakrožimo z modelom, da se enakomerno razporedi.

7. Cheesecake postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj, na dno pa postavimo še lonček vrele vode. Pečemo 10 minut, nato znižamo temperaturo na 150 stopinj in pečemo še 50 minut. Ohladimo v pečici.

Priporočamo še: 6 kultnih tort z recepti za domačo uporabo


Fotografija: Kristina Smodila
Datum Objave: 14.5.2021 ob 06:05

Več iz te teme:

pitazebra cheesecakeborovničev pire

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja