Zelenina juha
Odpri galerijo
A+ A-
Poceni in zelo preprosta juha.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15–20 minut.
Sestavine
- večji gomolj zelene
- manjši korenček
- čebula
- žlica masla
- 1 dl mleka
- malo rožmarina
- vejica timijana
- sol, poper
- približno liter vode ali jušne osnove
Priprava
1. Zeleno, korenček in čebulo očistimo, grobo narežemo in stresemo v lonec.
2. Dodamo košček masla, pristavimo in kratko popražimo, da bo imela juhica krepkejši okus.
3. Kmalu zalijemo z vodo ali jušno osnovo, solimo, popramo in pokrito kuhamo 10–15 minut, da se zelenjava zmehča.
4. Zatem zelenjavo pretlačimo s paličnim mešalnikom, začinimo z rožmarinom in timijanom, prilijemo mleko in kuhamo še 5 minut.
5. Po juhi postrežemo sojine polpete iz trgovinskega zamrzovalnika in solato iz mladih listov solatnic, mlade špinače, blitve, rdeče pese, mladega česna itd. – znana solatna mešanica.
Nasvet: Takšna juha je prava izbira, ko je treba počistiti po hladilniku. Navadno nam ostajajo ravno zelena, koleraba, korenčki in podoben korenast drobiž, ki ga lahko zdaj spretno porabimo.
Naredimo vnaprej: Seveda. Brez težav.
Poizkusite še: Koromač iz pečice
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 13.4.2018 ob 07:04