Odprta Kuhinja

Zelenjavni namaz

Odpri galerijo
A+   A-
Prisrčen jutranji pozdrav poletja.


Sestavine (za 2–3 manjše kozarčke)


- 1 jajčevec
- 2 večja paradižnika
- 1 bučka
- 3–4 paprike različnih barv
- 1 čebula
- 1/2 dl kisa
- 3 žlice gorčice
- ščep sladkorja
- oljčno olje
- sol po okusu
- Priprava

Priprava


1. Vso zelenjavo narežemo na kocke in stresemo v široko ponev.

2. Prilijemo 2 žlici olja in pražimo na srednji moči približno 5 minut. Solimo. Sem in tja ponev pokrijemo, da se zelenjava tudi malce poduši, in pogosto premešamo.

3. Ko je zelenjava mehka, dodamo kis, gorčico, sladkor in vse skupaj kuhamo še 5 minut. Po želji začinimo s poprom, baziliko, timijanom in česnom.

4. Nato vroče nalijemo v sterilizirane kozarce za vlaganje in shranimo v hladen, temen prostor. Porabimo do naslednje sezone. Odprt kozarček hranimo v hladilniku.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preizkusite še: Jajčni namaz
Datum Objave: 5.12.2017 ob 15:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: