
Ljubko in jabolčno.
Sestavine (za 25 zvezdic)
– 2 zavitka listnatega testa
– 25 lesenih palčk
Nadev
– 200 g jabolk, narezanih na kocke
– po žlica sladkorja in masla
– po žlička cimeta in škroba
– 50 g grobo nasekljanih orehov
– jajce
Priprava
1. Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne kocke. Posujemo jih s sladkorjem in prepražimo na maslu. Proti koncu dodamo žličko jedilnega škroba.
2. Ohlajeni zmesi dodamo grobo nasekljane orehe in cimet.
3. Iz testa z modelčkom izrežemo zvezde. Eno premažemo z jajcem, nanjo damo nadev in jo prekrijemo z drugo polovico ter vstavimo leseno palčko. Robove zvezd stisnemo skupaj z vilicami.
4. Zvezde premažemo z jajcem in jih pečemo 15 minut pri 200 stopinjah.
Recept: Tina Smodiš
Fotografija: Leon Vidic