Najboljši trik, kako ugotoviti, kje so vroče točke vaše pečice

Odpri galerijo
A+ A-
Ne glede na to, kako vztrajno menjamo nivoje, obračamo piščanca in prestavljamo pito – jedi iz pečice bodo vedno malce neenakomerno zapečene, kajne? A poznamo trik, ki vam je lahko v pomoč.
Izkušenost v kuhinji razlike sicer omili, a za popoln videz jedi je potrebno res dobro poznavanje svoje naprave. Če bi vam rekli, da vemo, kako greje vaša, bi se vam zlagali, poznamo pa odličen trik, s katerim lahko ugotovite, kje so njene vroče točke.
Kako razumeti skrivnostno delovanje vaše pečice? Potrebovali boste le zavojček najbolj običajnega kruha za toast, in raziskovanje se lahko začne.
Da ne boste celotne pečice napolnili s krušnimi drobtinami, rešetke najprej obložite s papirjem za peko, nato pa nanj enakomerno razporedite rezine kruha. Pečico zaprite in segrejte na 180 stopinj Celzija ter pustite delovati približno trideset minut.
Ko jo boste odprli, boste hitro opazili, da vsi kosi kruha niso enakomerno popečeni – nekateri se bodo celo zažgali! Po barvi njihove skorjice boste lahko ugotovili, na katerih delih pečice je vročina največja, opazili pa boste tudi, da so nekatere rezine kruha ostale skoraj nespremenjene – tam so hladne točke vaše pečice. Tako boste naslednjič vedeli, kam postaviti hlebček kruha ali oblat za torto.
ni podpisaKam pa s kruhki?

ni podpisa
Nikar jih ne vrzite v smeti. Iz njih lahko naredite čudovite krutone za juho ali pa jih porabite za novo zalogo drobtin. Slednje bodo prišle še kako prav pri paniranju – saj veste, sveže pečenemu dunajskemu zrezku se je težko upreti.
Preberite še:Kako očistiti pečico brez kemikalij in agresivnih detergentov
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 16.3.2018 ob 08:03